Kocagörmez Böreği henüz mutfağımızın unutulmuş lezzetlerinden biri değil.
Ancak adının sempatikliği sayesinde kendisini size tanıtma ihtiyacı duyduk.
Gebze yöresine ait ve bayram sabahlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan
bu böreğin yapımı ise son derece kolay.
Standart mayalı börek hamurunu yufka haline getiriyoruz. Böreğimize ise
lezzetini tamamen iç malzemesi veriyor. Kuru soğanları büyük büyük küpler
halinde doğruyoruz ve içine beyaz peynir ekledikten sonra pul biber ile
tatlandırıyoruz. Yufkalarımızın arasına bu harcı yerleştiriyor ve üstü nar gibi
kızarana kadar fırınlıyoruz. Bu böreği kesinlikle deneyin ve soğan ile peynirin
inanılmaz lezzet ziyafetine dönüşümüne tanık olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder