18.08.2011

İftar pilavı tarifi

İftar Pilavı

400 Gr. Kuzu Kuşbaşı
3 Su B. Pirinç
2 Patates
2 Domates
1 Kase Mantar
2 Çorba K. Tereyağı
5 Sivri Biber
Su
Tuz
Defne Yaprağı


HAZIRLANIŞI: Kuzu etini sıvıyağda kavuruyoruz. Mantarları doğrayıp ete ekliyoruz. Patates ve biberleri dilimleyip kızgın yağda kızartıyoruz. Pirinci yıkıyoruz.
Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. Pirinci yıkayıp ekliyoruz. Pirinci 4-5 dakika kavuruyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.

Orta boy teflon bir tencereyi katı yağ ile iyice yağlıyoruz. Tencerenin tabanına 2 tane defne yaprağı koyuyoruz.
Et ve mantarı döküp biraz bastırıyoruz. Pirincin bir kısmını etin üzerine koyuyoruz. Patateslerin bir kısmını üzerine diziyoruz. Tekrar pirinci koyuyoruz.
Domatesleri üzerine diziyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar su koyup pişiriyoruz. Pişen pilavımızı düz bir servis tabağına ters çıkarıyoruz. Çevresini domates ve kızarmış patateslerle süsleyip servis ediyoruz.
Ekleyen: Oktay Ustam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder