MALZEMELER
6 adet yeşil domates
5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
400 gr kıyma
3 adet soan
1 çay bardağı pirinç
4 adet domates
1/2 demet dereotu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince doğrayın. 2 çoba kaşığı tereyağını eiritip soğan ve kıymayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edip kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Diğer tarafta pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin. Kaşık yardımıyla domateslerin ağzını zedelemeden içlerini oyarak çıkarın. Suyunun süzümesi için domatesleri ters kapatarak 5-6 dakika beklemeye bırakın.
Fotoğraf: Sofra keyfi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder