26.06.2011

Yeşil domates dolması tarifi

Olgunlaşmamış domateslerle yapılan farklı ve lezzetli bir yemek...



MALZEMELER
6 adet yeşil domates
5 çorba kaşığı tereyağı 
2 su bardağı su 
400 gr kıyma 
3 adet soan
1 çay bardağı pirinç 
4 adet domates
1/2 demet dereotu 
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince doğrayın. 2 çoba kaşığı tereyağını eiritip soğan ve kıymayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edip kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Diğer tarafta pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin. Kaşık yardımıyla domateslerin ağzını zedelemeden içlerini oyarak çıkarın. Suyunun süzümesi için domatesleri ters kapatarak 5-6 dakika beklemeye bırakın.
Fotoğraf: Sofra keyfi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder