30.06.2011

Mükemmel ve lezzetli makarnanın sırrı

Her yemeğin sırrı olduğu gibi mükemmel ve lezzetli makarnanında bir sırrı vardır mükemmel makarna yapmanın sırları


Her zaman büyük birtencerekullanın. 225 gr. makarnaya 2,25 lt. su kullanın. Suya bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Makarnayı eklemeden önce suyun yeterince kaynadığından emin olun. Makarna tanelerinin birbirinden ayrılması için sadece 1 kez karıştırın. Eğer spaghetti gibi uzun bir makarna pişiriyorsanız, tamamının suyun içerisine girmesini sağlayacak şekilde dibe doğru batırın. Mutfak saatinizi kurun. Makarnanın ideal pişirme süresi 10-12 dakikadır. Ancak bu süre makarnanın şekline ve kalitesine göre değişir. En geçerli yol, tadına bakmaktır. Bu nedenle pişirme sırasında 8., 9. ve 10. dakikada makarnanın tadına bakın. Bu.özellikleyeni marka bir makarnayı denerken gerekmektedir. Soslu bir makarna yapacaksanız, kaynama süresini 1 dakika kısaltıp onu pişirme süresine ekleyebilirsiniz Lavabonun içinde süzgeciniz hazır olsun. Süzgecin etrafından sıcak su akıtmaya başlayın ki, süzgeç sıcak makarnaya hazır olacak derecede ısınsın. Süzgecin nemli kalması makarnanın kurumasını engelleyecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder