26.06.2011

Mikro dalgada bayat ekmek keki

MALZEMELER:
Yarım ekmek 
2 su bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş badem 
1 su bardağı damla çikolata
2 adet yumurta
2,5 su bardağı pekmez 
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı sıvıyağ 
1 çorba kaşığı pudra şekeri 


HAZIRLANIŞI:
Ekmekleri kabuğundan ayırın ve iyice ufalayın. 2 su bardağı sütü üzerine dökün ve mikrodalgada 200 wattta 2 dakika pişirin. Ekmeği ve sütü rondodan geçirin.Yyumurtaları kırıp mikserle iyice çırpın. Karışımın içine pekmezi, kakaoyu, bademi ve çikolatayıda ekleyin. Tekrar iyice karıştırdıktan sonra, mikroya dayanıklı bir kabı yağlayın ve karışımı içerisine koyun. Mikrodalgayı 600 watta ayarlayın. 16 dakikayı pişirin. Pişince üzerine pudra şekerimi serpin.



Fevziye sürmeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder