13.06.2011

Konya yöresinden: etli topalak tarifi

Tek başına bir mönü: Konya yöresinden "Etli Topalak"!
malzeme

    750 gram kıyma 1 su bardağı ince bulgur 1 adet yumurta Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı nohut 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 4 su bardağı et suyu veya su Tuz, karabiber Üzerine: 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz


    yapılışı
DERİN bir kaseye kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohutu haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve domatesle biber salçasını ekleyip kokuları gidene kadar kavurun. Et suyu veya suyu ilave edip kaynatın. Köfte ve nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder