Konya yöresinden: etli topalak tarifi
Tek başına bir mönü: Konya yöresinden "Etli Topalak"!
malzeme
750 gram kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz, karabiber
Üzerine:
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
DERİN bir kaseye kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohutu haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve domatesle biber salçasını ekleyip kokuları gidene kadar kavurun. Et suyu veya suyu ilave edip kaynatın. Köfte ve nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder