8.06.2011

Elmalı revani tatlısı nasıl yapılır?

Şeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra ocaktan alın. 

Malzemeler:

1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Şerbeti;
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu 



Hazırlanışı: 

Un, toz şeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Yağlanmış kalıba döküp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder