- Malzemeler
- Hamuru için: İki buçuk su bardağı hazır pandispanya unu
4 adet yumurta
2-3 çorba kaşığı su
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üç buçuk çorba kaşığı kakao
Kreması için: 250 gram çilek
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket kremşanti
Üzeri için: 1 paket kremşanti
2 su bardağı süt
300 gram çilek
HAMURU hazırlamak için, tüm hamur malzemesini çırpma kabına alın. Önce düşük, sonra yüksek hızda
7-8 dakika çırpın. 30x60 cm ebadındaki bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda, altındaki yağlı kağıdı alıp havlu yerleştirin. Üzerini de yağlı kağıtla sarıp, rulo yapın. 15-20 dakika soğumaya bırakın. Kreması için çileği, su ve tozşekerle kaynatın. Sonrasında soğumasını bekleyin. Soğuduğunda kremşanti ile birlikte çırpın. Elde ettiğiniz çilekli kremayı dolapta dinlendirin. 3Pandispanyayı açarak içine çilekli kremayı sürün. 2-3 adet çileği dilimleyerek üzerine serpiştirin. Pandispanyayı dar kenarlardan birini yuvarlayarak rulo yapın. 4Kremşantiyi sütle çırparak rulonun üzerine sıvayın. Çileklerle süsleyerek servis yapın.
7-8 dakika çırpın. 30x60 cm ebadındaki bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda, altındaki yağlı kağıdı alıp havlu yerleştirin. Üzerini de yağlı kağıtla sarıp, rulo yapın. 15-20 dakika soğumaya bırakın. Kreması için çileği, su ve tozşekerle kaynatın. Sonrasında soğumasını bekleyin. Soğuduğunda kremşanti ile birlikte çırpın. Elde ettiğiniz çilekli kremayı dolapta dinlendirin. 3Pandispanyayı açarak içine çilekli kremayı sürün. 2-3 adet çileği dilimleyerek üzerine serpiştirin. Pandispanyayı dar kenarlardan birini yuvarlayarak rulo yapın. 4Kremşantiyi sütle çırparak rulonun üzerine sıvayın. Çileklerle süsleyerek servis yapın.
alıntı:Füsun Gümeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder