1.06.2011

Çilekli rulo pasta tarifi

    Malzemeler
    Hamuru için: İki buçuk su bardağı hazır pandispanya unu 4 adet yumurta 2-3 çorba kaşığı su 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ Üç buçuk çorba kaşığı kakao Kreması için: 250 gram çilek Yarım su bardağı su Yarım su bardağı tozşeker 1 paket kremşanti Üzeri için: 1 paket kremşanti 2 su bardağı süt 300 gram çilek
HAMURU hazırlamak için, tüm hamur malzemesini çırpma kabına alın. Önce düşük, sonra yüksek hızda
7-8 dakika çırpın. 30x60 cm ebadındaki bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda, altındaki yağlı kağıdı alıp havlu yerleştirin. Üzerini de yağlı kağıtla sarıp, rulo yapın. 15-20 dakika soğumaya bırakın. Kreması için çileği, su ve tozşekerle kaynatın. Sonrasında soğumasını bekleyin. Soğuduğunda kremşanti ile birlikte çırpın. Elde ettiğiniz çilekli kremayı dolapta dinlendirin. 3Pandispanyayı açarak içine çilekli kremayı sürün. 2-3 adet çileği dilimleyerek üzerine serpiştirin. Pandispanyayı dar kenarlardan birini yuvarlayarak rulo yapın. 4Kremşantiyi sütle çırparak rulonun üzerine sıvayın. Çileklerle süsleyerek servis yapın.
alıntı:Füsun Gümeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder