Yumurta sarısı, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabının içinde karıştırın.
• Unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin.
• Hamuru 30 dakika dinlendirin.
• Tartolet kalıplarını, kağıt peçetenin ucuyla yağlayın.
• Zeytinden büyük parçalar kopartıp, kalıpların içine yerleştirin. Isıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
• Zeytin Ezmeli Tartolet: Tartoletin içine zeytin ezmesi sürün. Mısır turşusuyla süsleyin.
• Patlıcanlı Tartolet: Közlenmiş patlıcanı doldurup, kapari ve biberiyeyle süsleyin.
• Peynirli Tartolet: Krem peyniri, hardalla karıştırın. İçine yerleştirin.
• Havyarlı Tartolet: Haşlanmış yumurtanın beyazını, mayonez ve ketçapla karıştırıp, püre haline getirin. Tartolete doldurup, havyarla süsleyin.
• Unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin.
• Hamuru 30 dakika dinlendirin.
• Tartolet kalıplarını, kağıt peçetenin ucuyla yağlayın.
• Zeytinden büyük parçalar kopartıp, kalıpların içine yerleştirin. Isıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
• Zeytin Ezmeli Tartolet: Tartoletin içine zeytin ezmesi sürün. Mısır turşusuyla süsleyin.
• Patlıcanlı Tartolet: Közlenmiş patlıcanı doldurup, kapari ve biberiyeyle süsleyin.
• Peynirli Tartolet: Krem peyniri, hardalla karıştırın. İçine yerleştirin.
• Havyarlı Tartolet: Haşlanmış yumurtanın beyazını, mayonez ve ketçapla karıştırıp, püre haline getirin. Tartolete doldurup, havyarla süsleyin.
notu: Tartoletleri, buzlukta uzun süre taze olarak saklayabilirsiniz. İçine reçel dahil tatlı, tuzlu her türlü malzemeyi koyarak, kendinize yenilikler yaratabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder