4.05.2011

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi

MALZEMELER;
20 adet kabak çiçeği
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık kuru üzüm
2 yemek kasigi dolmalik fistik
½ yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI;
Pirinci kaynar suda 30 dakika kadar bekletip, yumuşatın. Dolmalık üzümü iyice yıkayıp süzün. Soğanları incecik doğrayın. Zeytinyağının yarısını orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Soğanı tencereye koyup sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Üzerine hemen suyunu süzüp yıkadığınız pirinci ekleyip karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine tozşeker, tuz ve karabiberi serpip üzümü katın. Limon suyunu ve sıcak suyu gezdirip karıştırın. Kısık ateşte, pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Harcı, ılık hale gelinceye kadar bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, kabak çiçeklerini fazla hırpalamadan yıkayıp süzün. Çiçeklerin uç kısımlarını elinizle açarak içlerine ikişer çay kaşığı kadar doldurun. Kabak çiçeklerinin uç kısımlarını alta doğru katlayıp geniş bir teflon tencereye yan yana sıralayın. Kalan zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirip 3 su bardağı kadar ılık suyu ekleyin. Dolmaların pişerken yerlerinden çıkmaması için üzerine bir tabak kapatın. Dolmaları, tencerenin kapağı kapalı vaziyette, orta ısılı ateşte, 20-25 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Ilık halde servis edin. Üzerine bolca limon suyu gezdirin. Afiyet olsun.
alıntı:herşeytadında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder