30.05.2011

Yoğurtlu makarna tarifi

Yaz ayları için çok pratik  bir tarif. İşte malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler (4 kişilik)
Yarımpaketmakarna
5 çorba kaşığı yoğurt
5 diş sarımsak
Yarımdemet dereotu
3 çorba kaşığımayonez
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Tencereye 4 bardak su koyun ve kaynatın. Tuz ekleyipmakarnaları içine katın ve 10 dakika pişirdikten sonra süzün. Tereyağını sıcakken üzerine koyup karıştırın. Sonra da ılınması için bir kenarda bekletin. Bir kapta karıştırdığınızmayonez, yoğurt, kıyılmış dereotu ve kıyılmış sarımsaklarımakarnaya ilave edip karıştırın.Makarnayı servis tabağına alıp domates dilimleriyle süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder