18.05.2011

Şeftali kaseli tatlı tarifi

Malzemeler:

4 su bardağı süt, 
1 adet yumurta sarısı, 
1 su bardağı şeftali suyu, 
1 çorba kaşığı nişasta, 
1 su bardağı tozşeker, 
1 paket vanilya, 
100 gram margarin, 
3 adet şeftali, 
çikolata sosu. 

Beze için: 2 adet yumurta akı, 2 çorba kaşığı pudraşekeri, 1 tutam tuz 

Uygulama: 

Süt, şeftali suyu, yumurta sarısı, nişasta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ateşte koyulaşana dek pişirin. Margarini ilave edin. Eriyince tencereyi ateşten alın. Mikserle 15 dakika çırpın. Şeftalileri dilimleyip bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Buzdolabına alıp soğutun. Bu arada, bezeyi hazırlayın. Bunun için yumurta akı, tuz ve şekeri çırparak kar haline getirdikten sonra, krema sıkacağına doldurarak tatlının üzerine sıkın. 150 derecelik önceden ısıtılmış fırında, bezeler pembeleşene dek pişirin, tekrar buzdolabına alın. Soğuyunca dilerseniz çikolata sosuyla servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder