Malzemeler
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet haşlanmış patates
100 gram beyaz peynir
Maydanoz, pulbiber
1 çorba kaşığı yoğurt
Fırın kaplarını yağlamak için çok az sıvıyağ
Çörekotu
1 kahve fincanı mısır unu
Yapılışı
Yufkaları üst üste koyup, kenarlarını düzgünce keserek büyük kare haline getirin. Daha sonra 4 adet kareye bölün. Diğer tarafta süt, yumurta ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırın. Patatesleri küp doğrayıp, kalan 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Pulbiber serpip, yoğurt ilave edin. Isıya dayanıklı cam kaseleri bir fırça ile yağlayıp, üzerine mısır unu ve çörekotu serpin. Bir adet yufkayı kaseye yerleştirin. Yufkanın sarkan kısımlarının birazını kesip, didikleyin ve kasenin içine koyun. İki kaşık sütlü harç ve bir kaşık patatesli içten ilave edin. Kenarda kalan yufkaları içe doğru kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Kaseleri ters çevirip, sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder