Acılı bir yemeğin üzerine yendiğinde harareti almasıyla ünlü künefe, kebaplardan sonra en çok tercih edilen tatlılardan.Künefeyi evde yapmak ise sanılanın aksine oldukça kolay.
Malzemeler
- 1 paket ince tel kadayıf
- 300 gr tuzsuz peynir
- Yarım paket tereyağı
- Antep fıstığı
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın.
- Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.
- Şerbeti ılınması için bir kenara alın.
- Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
- İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.
- Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
- Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.
- Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.
- Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.
- Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.
- Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.
- Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.
- Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.
- Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
- Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.
Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.
en çok denemeyi istediğim tatlılardan biri evde künefe ama pek de cesur değilim tutturamam diye.. :(
YanıtlaSil