Malzemeleri
300 gr. pirinç
1 kg. kemikli gerdan
100 gr. tuz
100 gr. yaprak biber
50 gr. karabiber
100 gr. iç yağı
10 diş sarımsak
Beyran Çorbası Yapılışı
Et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar bir tencerede kaynatılır ve bu arda etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Bir başka tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dk. Sonra haşlanmış pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır. Kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder