30.05.2011

6 adımda en lezzetli ayranı yapın


Ayran yapmakta ne var diyebilirsiniz. O halde ayranlar arasında lezzet farkı neden oluyor? Bunun sırrı ayranın temel maddesi olan yoğurtta. Ayranın lezzetini seçtiğiniz yoğurt belirliyor.

Örneğin, marketten satın aldığınız ayranların tadını seviyor ve evde de böyle bir ayran yapmak istiyorsanız bulabileceğiniz en taze yoğurdu tercih etmelisiniz.
Niyetiniz eski usul ev ayranlarının lezzetine ulaşmaksa, o zaman son kullanma tarihinin üzerinden birkaç gün geçmiş bir yoğurda ihtiyacınız var.

Gerekli malzemeler:
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı pastörize süt,
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz 
6 adımda nefis ayran yapın:
  1. Yoğurdun kaymaklarını ayıklayın.
  2. İki su bardağı yoğurdu derin bir kapta çatal veya mikserle iyice karıştırın.
  3. Sütü ağır ağır ekleyerek yoğurda yedirin.
  4. Ayranın köpüklü olabilmesi için karıştırma işlemi sırasında içine hava almasına dikkat edin.
  5. Son olarak suyu ekleyin. (Su miktarını ayranda sevdiğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz.)
  6. Su eklerken ayranın tadına bakın. Kıvamı yakaladığınızda tuz ekleyin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder