20.04.2011

Zeytinyağlı çalı fasulyesi nasıl yapılır


    Malzeme
    1 kg çalı fasulyesi 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet soğan 2 adet domates 5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz
    Yapılışı
    FASULYEYİ yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın. Domates, soğan, zeytinyağı ve tuzu tencereye koyup, elinizle ovalayın. Üzerine fasulyeleri koyun. Harlı ateşte tencereyi ara sıra sallayarak 10 dakika pişirin ve sebzelerin suyunu bırakmasını sağlayın. Sonra şekeri ve sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler pişene kadar ocakta tutup, daha sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve buzdolabında 1-2 saat bekletip, soğuk olarak servis yapın.
    Sofra dergisi

1 yorum:

  1. Fasulte çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

    Sevgiler;

    YanıtlaSil