PATATES ÇORBASI
► 3 adet orta boy (600 gr) patates, küp doğranmış
► 1 adet pırasanın beyaz kısmı, ince doğranmış
► 1/2 litre tavuk suyu
► 100 ml çiğ krema
► 2-3 dal taze kekik
► Zeytinyağı
► Deniz tuzu, karabiber, muskat
► 1 adet pırasanın beyaz kısmı, ince doğranmış
► 1/2 litre tavuk suyu
► 100 ml çiğ krema
► 2-3 dal taze kekik
► Zeytinyağı
► Deniz tuzu, karabiber, muskat
Hazırlanışı:
Pırasa ve taze kekikleri zeytinyağında, kısık ateşte, arada karıştırarak terletin. Rengi dönmeden patatesleri, tavuk suyunu ve tuzu ekleyin, kaynamaya bırakın. Patatesler tamamen pişince, blender ile püre haline getirin. Çiğ krema ekleyin, karıştırın. Taze kekik serpin ve zeytinyağı gezdirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder