18.04.2011

İçli bulgur pilavı tarifi

İçli bulgur pilavı yapmaya ne dersiniz
Malzemeler
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-1 su bardağı haşlanmış mercimek
-1 çay bardağı sıvı yağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 demet dereotu
-250 gr. taze yeşil soğan
-5 su bardağı sıcak su et yada tavuk suyu olabilir
-1 çay kaşığı tuz,kırmızı toz biber

Yapılışı
Yağ ve salçayı pilav tenceresine koyup orta ısılı ateşt 2-3 dakika kadar kavurun.Sıcak suyu tencerey aktarıp kaynatmaya başlayın.Diğer yandan yeşil soğanı doğrayın dereotunuda ince kıyıp su kaynamaya başlayınca soğanları ekleyin.İsterseniz bu aşamada haşlanmış yeşil mercimeğide ilave edin.Yıkayıp süzdüğünüz bulguruda aktarıp karıştırın tuz ve kırmızı biberi atıp kısık ateşte arada sırada karıştırarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişince ocağı kapatın.Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin kapağını kapatın yaklaşık olarak 20-30 dakika bekletip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder