Yöresel lezzetlerden kilis yöresine ait bir yemek çürütme tarifi
Malzemeler:
2 adet tırnak pide (Birkaç gün dolapta kurutulmuş olmalı)2 yumurta4 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası (Arzuya göre acıda olabilir)1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı limon tuzuYarım çay bardağı sıvı yağTuzYeterince su
Yapılışı:
Çorba tenceresine sıvı yağ ve salçalar konularak biraz kavrulur. Sarımsaklar ince doğranıp limon tuzu ve tuz ile birlikte ilave edilir. Ve tencere büyüklüğüne göre su konur. Su iyice kaynadıktan sonra Kurumuş pideler ufak ufak bölünerek ilave edilir ve iyice yumuşayana kadar pişirilir. Bir kasede 2ad yumurta çırpılır ve yavaş yavaş pidelere mutlaka katıştırılarak eklenir. Aksi halde sıcaktan yumurta pişip top top olabilir. Kuru nane serpilir ve sıcak servis yapılır.
Not: Suyunu çok çekerse tekrar su ilave edilebilir.
Not: Pidelerin mutlaka kurutulması gereklidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder