malzemeler
- 20 yaprak baklavalık yufka
- 1 kase fındık
- 150 gram tereyeğı
Şerbeti için:
- 5 su bardağı tozşeker
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
yemek tarifi
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin. Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.
Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin. Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ile artık bu tatlıları yapmak çok kolay...
Baklavanın Yerini Tutmaz ama Bunuda çok seviyorum Yumusak Guzel Oluyor. Ellerine Sağlık
YanıtlaSil******Lezzetli Yemek Tarifleri*******
Yemek tarifleri kadar hikayelerde çok ilgi çekiyor.Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.Tatlı da nefis görünüyor..Elinize sağlık....
YanıtlaSil