18.02.2011

Hatay'ın ünlü oruk yemek tarifi

Hatay yöresine özgü ünlü oruk yemeğini çok beğeneceksiniz...

Malzemeler
* 750 gr yağlı kıyma (Kıyma çekilirken 2-3 yumurta kadar kuyruk yağı ilâve edilmelidir.)
* 2 Su bardağı ince bulgur
* 1 Avuç kuru nane
* 2 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 Yumurta
Hazırlanışı
1— Kıyma,,bulgur, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur.(Ara sıra su serpilir.)
2— Uzun köfteler yapılıp yağlanmış şişlere geçirilir.
3— Kömür ateşinde veya elektrikli ıskarada pişirilir.

2 yorum:

  1. enfes görünüyor! ellerine saglik..sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  2. ben çok içli köfte yiyemiyorum.daha doğrusu kıymalı fazla yıyemıyorum.ama görüntü harika arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil