MALZEMELER:
500 GR YEŞİL MERCİMEK 2 SOĞAN BİR DİŞ SARMISAK 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ RİVİERA) 250 GR SUCUK 1 TUTAM KIRMIZIBİBER 500 GR DOMATES KIYILMIŞ MAYDANOZ TUZ, KAYATUZU
YAPILIŞI:
Mercimekleri bir gece (12 saat) soğuk suda bekletin ve sonra süzüp tekrar soğuk su içinde kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sonra bunlara bir tatlı kaşığı kayatuzu ekleyip 30 dakika daha pişirin.Bir tencerede zeytinyağında kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları sarartın. Sonra bunlara kırmızı biberi, soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılıp dörte bölünmüş domatesleri, kıyılmış maydanozları katın.Tuzunu koyun hızlı hızlı karıştırın ve buna ince halkalar halinde kesilmiş sucukları katm. Süzülmüş mercimekleri de ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Çok sıcak olmasına dikkat ederek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder