26.07.2010

Çemen tarifi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı galeta unu (Bayat ekmeklerinizi kızartıp, ufalayarak kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı ceviz
Yapılışı:

1. Bir kasede domates salçası, biber salçası, beyaz peynir ve galeta ununu karıştırın.

2. Baharatları, dövülmüş sarımsağı ve zeytinyağı ekleyin ve karıştırın. Kapaklı bir kaba koyup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

1 yorum: