21.06.2010

Fransız salatası

Buda fransız salatasının tarifi
MALZEMELER
3 adet domates
250 gr. konserve ton balığı
3 adet kırmızı tatlı biber
1 adet salatalık
6 tane turp
1 adet kırmızı soğan
6 adet siyah zeytin
6 adet yeşil zeytin
2 diş sarımsak
2 yumurta
12 adet tuzlu sardalya
semiz otu,fesleğen, sirke, sıvı yağ, biber ve tuz
YAPILIŞI
Domatesleri küp küp, kırmızı biberleri ve salatalığı halka şeklinde doğrayın. Turpları soğanı rendeleyip hepsini karıştırın semiz otunu zeytinleri ve sarımsağı ilave edin bu karışıma ton balığını tuzlu sardalyaları ve küçük kesilmiş katı yumurtaları katın diğer tarafta bir kasede yağı tuzu ve biberi sirkeyi çırpıp sos hazırlayın bu sosu salatının üzerine döküp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder