1.06.2010

Armut hoşafı

Armut hoşafının tarifi
Malzemeler

½ Kg Armut
3 su bardağı Elma Suyu
1 yemek kaşığı Limon Suyu
1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
4 yemek kaşığı Toz Şeker
2 tatlı kaşığı Nişasta
100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü
100 gr Kuru Üzüm
50 gr kıyılmış Badem
1 adet Çubuk Tarçın
4 adet karanfil
Hazırlanışı :
Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın.
Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı (bilgi yelpazesi) sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın.
Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder