22.05.2010

Yumurtalı ıspanak

Yumurtalı ıspanak tarifi
MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
tereyağ
3 adet patates
yumurta
tuz
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp rendeleyin, içine biraz tereyağ ve bir yumurta kırıp karıştırın.Payreks bir kabı yağlayıp bu karışımı dibe döşeyin.Diğer yanda, yarım kilo ıspanağı ayıklayıp, yıkadıktan sonra, tuzla ovun.Bir başsoğanı yağda pembeleştirin, ıspanağı katıp hafifce kavurun.Bu karışımı patatesin üzerine yayıp, 15 dakika fırında pişirin.Fırından çıkardıktan sonra, kırmak istediğiniz yumurta adedi kadar yuva açıp kırdığınız yumurtaları bu yuvalara yerleştirin 3-4 dakika kadar fırınlayıp sıcak olarak sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder