14.04.2010

Tirşik tarifi yöresel(k.maraş)


Bugün sizlerle paylaşacağımız yemek tirşik bu yemek memleketimden k.maraşta tirşik her zaman sofralarımızda yer alan bir yemeğimizdir.
Malzemeler


1 kg Tirşik
1 Su bardağı dövme
1 Çay bardağı bulgur
1 Su bardağı Maraş tarhanası
1 Su bardağı nohut
1 kg yoğurt
1 Tutam tuz
3 Fincan un
Yapılışı
Tirşik ince ince doğranarak bir tencereye koyulur ve diğer malzemeler eklenir. Önce bulgur sonra un eklenir, üzerine 3 lt sıcak su konur. Sıcak bir yerde ağzı kapatılıp üzeri bastırılarak ertesi güne kadar yatırılır. Ertesi gün ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.

4 yorum:

  1. k.maraşım en güzel yemekler senin vay beee olsada içsek

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik.
    Cok seviyorum ama en son cocuklugumda yedim ondan sonra kismet olmadi. Malesef Almanyada yoook:-( sizlere afiyet olsun.
    Benim yerime de yiyin :-)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. K.maraşda bol bol yapıldığı için bizde bol bol sizin yerinizede yiyoruz :))

    YanıtlaSil
  4. olsada yesekkk sıcak sıcak bulgur pilavıyla beraberr

    YanıtlaSil