20.04.2010

İçli köfte yöresel(k.maraş) tarifi

resim:k-maras.com dan alıntı
İçli köfte içi cevizli fıstıklı olabilir 2,3 tane yedinizmi doyduğunuz nefis bir yemektir denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler

1 kg Orta yağlı kıyma
500 gr Kuru soğan
1 Su bardağı ince doğranmış ceviz
1 Bağ maydanoz
3-4 Yemek kaşığı tereyağ
1 Tutam karabiber
1 Tutam kırmızı toz biber veya pul biber
1 Tatlı kaşığı biber salçası

Yapılışı
Kıyma ateşe koyularak suyu çekilene kadar ezilerek karıştırılır. Suyu çekilmiş kıymanın içerisine ince doğranmış soğanlar yağ ile konur ve çok iyi kavrulur. Kavrulan kıymaya biber salçası, yaprak biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Diğer tarafta ince doğranmış cevizler kavrulur. Ocaktan alınan kıymaya, ceviz ve doğranmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır, (sık sık karıştırılır)

Dış köfte için
500 gr Köftelik et
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı şehriye

Yapılışı
Malzemenin hepsi karıştırılarak (Şehriye önceden ıslatılmalı) et makinasında çekilir. Daha sonra elde işlenerek veya makinadan geçerek işlenir. İşlenen köftelerin içleri doldurularak ağzı kapanır. Kaynayan tuzlu suda haşlanır ve servise hazırlanır.

1 yorum:

  1. olsada yesek:)))))
    ellerine sağlık canım nefis görünüyor
    sevgilerimle

    YanıtlaSil