Malzeme
Duru Çiğ
köftelik Bulgur 2 su bardağı
Kimyon 1 tatlı kaşığı
Pul
biber 1 tatlı kaşığı
Domates+ Biber salçası 1
yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Su 6 su bardağı
Un 1/2 su bardağı
Yumurta akı 1 adet
Sosu
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı
Sarımsak 5 diş
Biber Salçası 1 yemek kaşığı
Domates 1 orta boy
Tuz 1 tatlı kaşığı
Maydanoz 1/2 demet
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Bulgur bir legene konur,üzerine, kimyon, pulbiber, salçalar ve 1
tatlı kaşığı tuz atılarak 1,5 su bardağı kaynamış su ile ıslatılıp
10 dakika kadar bekletilir. Yumuşayınca iyice yoğrulur. Un ve Yumurta akı ilave edilir,ele çok az soğuk su alınarak(ara sıra)ya da el soğuk suya ara ara batırılarak elastikbir yapıoluncaya kadar yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve ortası işaret parmağı ile hafif bastırılır. Dört buçuk su bardağı su kaynatılır, kalan tuz ve
köfteler atılır.Kaynadıktan sonra 5
dakika daha pişirilir.
Servis tabağına alınır. Zeyinyağı, ezilmiş
sarımsakla kavrulur.
Biber salçası,rendelenmiş
domates, tuz ilave edilerek karıştırılır ve
köftelerin üzeirne dökülür. Yıkanmış,ayıklanmış ve
ince kıyılmış maydanozla süslenir. Turp,
domates ve yeşil
biber ile servsi yapılır.(K.K.Odabaşı)
ellerine sağlık hayatım bizde cok sevilerek yenen bir köftedir hele birazda sosunu fazla yapınca ekmek bandırmak isteyenler bile var :))) sevgilerimle
YanıtlaSil