15.03.2010

Mercimek köftesi tarifi

MALZEMELER
1 kase mercimek
6 bardak su
1 baş kuru soğan
2 çay bardağı sıvı yağ
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
kimyon, sarımsak,
1 tabak dolusu bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
6 bardak su ile mercimek haşlanır.Haşlanırken 1 yemek kaşığı tuz atılır.Haşlandıktan sonra altı kapatılır tencerenin kapağını kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz diğer yandan kuru soğan doğranıp kavrulur.Kavrulan soğanın üzerine hem dıomates hemde biber salçası ilave edilir ve bi kenara koyun diğer yandan maydanoz yeşil soğan bir kaba ve sarımsak bir kaba doğranır.Dinlenmiş olan mercimeğin içine atılır sonra biraz mercimeği yoğururuz kavrulmuş salçayı mercimeğin üzerine döküp biraz daha yoğururuz sonra üzerine doğradığımız yeşillikleri köfteye karıştırıp harmanlarız.Köfteyi arzuya göre sıkılabilir bu kadar afiyet olsun hanımlar.

1 yorum:

  1. Ağabeyin gereksiz....19.03.2010 14:32

    Çay nasıl demlenir? de mesajım var.

    YanıtlaSil