11.01.2010

pazı dolması tarifi



MALZEMELER
1 bağ pazı ( yarım kilo kadar)
1 kase pirinç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı çay kaşığı toz nane
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı ekşi
1 yemek kaşığı tuz

YAPILIŞI
Pazılar sapları kesilerek haşlanır,daha sonra süzülür.İçi içinse Üç adet kuru soğan ince dilimlenir sonra maydanoz doğranır doğranan soğanlar içine yağı koyarak tencerede kavurulur kavrulduktan sonra içine salçayı koyarız yıkanan pirinç koyarız üzerine tuzu naneyi ve ekşiyi koyarız ardından maydanozuda kaoyup 2 dakika karıştırarak kavuruz.Daha sonra pazıların içine içi koyarak sararız sardıktan sonra iki kase kaynamış suyu koyarak ocağa koyarız yarım saatte pişirelebilir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder