YEMEK TARİFLERİ yemek tarifi yöresel yemek tarifleri pratik yemek tarifi tatlı tarif pilav tarifi
11.01.2010
pazı dolması tarifi
MALZEMELER
1 bağ pazı ( yarım kilo kadar)
1 kase pirinç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı çay kaşığı toz nane
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı ekşi
1 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pazılar sapları kesilerek haşlanır,daha sonra süzülür.İçi içinse Üç adet kuru soğan ince dilimlenir sonra maydanoz doğranır doğranan soğanlar içine yağı koyarak tencerede kavurulur kavrulduktan sonra içine salçayı koyarız yıkanan pirinç koyarız üzerine tuzu naneyi ve ekşiyi koyarız ardından maydanozuda kaoyup 2 dakika karıştırarak kavuruz.Daha sonra pazıların içine içi koyarak sararız sardıktan sonra iki kase kaynamış suyu koyarak ocağa koyarız yarım saatte pişirelebilir.Afiyet olsun
Elifce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder