Malzemeler: 4 adet yumurta 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı damla çikolata 1 kahve fincanı kakao 1 kahve fincanı neskafe 1 kahve fincanı konyak veya rom Sos için: 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata | ||
TARİFİ: Yumurtaları tozşekerle birlikte 3-4 dakika mikserle çırpın. Sıvıyağ ekleyip tekrar mikserleyin. Sütü ekleyin ve karıştırın. Kakao, neskafe, damla çikolata ve konyak veya romu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu katıp tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin. Sos için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayi kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın |
YEMEK TARİFLERİ yemek tarifi yöresel yemek tarifleri pratik yemek tarifi tatlı tarif pilav tarifi
25.01.2010
KAHVELİ VE ÇİKOLATALI KEK
Elifce
Kahve ağırlıklı güzel bir pasta bayılırım...Elleinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
http://www.gonuluncelezzetler.com/
teşekkür ederim sizede kolay gelsin
YanıtlaSil